shopping cart image

Количката е празна
Общо: 0.00 лв.


Партньори

Форум Hobbykafe.com

  >>  Многогодишни градински цветя (1001-1560)   >>  Тинтява   >>   Gentiana Cruciata Blue Cross - кръстосана тинтява (1508)

Gentiana Cruciata Blue Cross - кръстосана тинтява (1508)
image Gentiana Cruciata Blue Cross - кръстосана тинтява (1508)
изчерпана

НОВО!



Gentiana cruciata , обикновено наричана кръстосана тинтява, е тревисто многогодишно растение, произхождащо от горските граници, влажни скалисти местности и ливади в Европа и Западна Азия. Това растение нараства сравнително бавно, но е една от най-лесно приспособимите тинтяви.

Най-добре се отглежда във влажни, добре дренирани почви на пълно слънце до частична сянка. По-лесно за отглеждане в сравнение с други видове тинтява . Устойчив на суша и различни видове почви, включват глина. Студоустойчивост- зони 3-7.

Растенията не понасят нарушаване на корените и пресаждането трябва да се избягва, след като се установи, разделянето на коренището се извършва единствено през пролетта, преди растението да е влязло в активна вегетация.


Специфичният епитет cruciata означава "кръстосана" и се отнася до формата на листата, гледана отгоре.

Blue Cross е с по-компактен хабитус в сравнение с останалите тинтяви от вида, достига височина 20-25 см. Неотворените цветни пъпки са кремаво бели и се променят на цвят до наситено синьо, докато нараснат и се отворят, създавайки двуцветен ефект .


Разсади в саксия №8



login